Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

 

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν και σήμερα στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ, όπου χιλιάδες διαδηλωτές του Κινήματος της Ομπρέλας και ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, απόκλεισαν για λίγη ώρα την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και συγκρούστηκαν βίαια με την αστυνομία. Στους δρόμους του εμπορικού κέντρου, στην περιοχή Mong Kok, επικράτησε χάος το πρωί καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει την μεγάλη πορεία με κανόνια νερού, δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και την χρήση των γκλομπ - σε μια επίδειξη υπερβολικής βίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν πήγαν στις δουλειές τους και δεκάδες καταστήματα έμειναν κλειστά. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 40 συλλήψεις ενώ ο τοπικός ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, Leung Chun-Ying, δήλωσε ότι η αστυνομία ήταν μέχρι τώρα "ανεκτική", αλλά στο εξής θα αναλάβει "αποφασιστική δράση". Ο Leung Chun-Ying κάλεσε τους διαδηλωτές να μην επιστρέψουν στην σκηνές τους και να τερματίσουν την δίμηνη διαμαρτυρία, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η "υπομονή" των αρχών έχει εξαντληθεί.    

Σε απάντηση, τρεις φοιτητές, επικεφαλής του φιλοδημοκρατικού κινήματος,ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας. «Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς υπάρχει ένα καθήκον. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα», έγραψαν οι φοιτητές στο Facebook.Ο Τζόσουα Γουόνγκ και δύο γυναίκες του κινήματος, η Λο Γιν-γουάι και η Γουονγκ Τσζ-γουέτ, δήλωσαν ότι με αυτό τον τρόπο επιθυμούν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ώστε να απαντήσει στο αίτημά τους για διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών το 2017 στην πρώην βρετανική αποικία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου