Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας, μετέδωσε μέσω του ιστοτόπου της η δημόσια βελγική τηλεόραση RTBF. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, επικαλούμενο πολλές πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το πρακτορείο υπάρχουν "πολλά θύματα" και η επιχείρηση συνεχίζεται.

Η βελγική αστυνομία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να κλείσουν τα παράθυρα, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην οδό Rue du Palais και έχει κλείσει σχολείο της περιοχής για λόγους ασφαλείας. Νωρίτερα, οι βελγικές αρχές είχαν συλλάβει έναν άνδρα με την κατηγορία ότι είχε χορηγήσει όπλα στους αδελφούς Σερίφ και Σαίντ Κουασί, οι οποίοι εισέβαλαν στο περιοδικό Charlie Hebdo εκτελώντας 12 ανθρώπους.

Ο άνδρας παραδέχθηκε ότι διατηρούσε επαφές με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος κράτησε υπό ομηρία πολλούς πελάτες σε εβραϊκό παντοπωλείο και σκότωσε τέσσερις εξ αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου