Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

 

Μετά το γερμανικό όχι στο ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε «Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», πιστοποιώντας έτσι ότι σκληρή στάση τηρούν οι Γερμανοί, σκληρή στάση τηρεί και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης μετά την συνάντηση που είχε το απόγευματης Πέμπτης με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει στο Eurogroup με συγκεκριμένες προτάσεις, που έχει προετοιμάσει επιμελώς.

«Εκτιμούμε ότι το παρόν πρόγραμμα δεν πέτυχε, αντίθετα έφερε ανθρωπιστική κρίση. Εμείς έχουμε νωπή λαϊκή εντολή που λέει «τέλος στη λιτότητα». Η κυβέρνηση δεν θα παραβιάσει την εντολή αυτή»., τόνισε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεση πως άλλωστε «δεν έχουμε ακούσει καμία αντιπρόταση».

Ο κ. Στουρνάρας , από την πλευρά του δήλωσε πως ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, η στάση της οποίας όπως είπε καθορίζεται και από το Eurogroup. Δική μας μέριμνα, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η μέριμνα για την εξασφάλιση της ρευστότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τόνισε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο».

Στην ψυχραιμία του ελληνικού λαού και των καταθετών στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που είπε πως παρά τις «κινδυνολογικές αναφορές σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ» η στάση των Ελλήνων είναι «ψύχραιμη και αξιοθαύμαστη, καθώς γνωρίζετε, πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλουν τη θέλησή τους. Καταλαβαίνουμε τι βοηθά και τι όχι», είπε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου