Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΔΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των βρετανικών αρχών για τον εντοπισμό τριών ανήλικων κοριτσιών που πιστεύεται ότι το έσκασαν από το σπίτι τους για να ταξιδέψουν στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Πρόκειται για δύο 15χρονες και μια 16χρονη που έφυγαν από το σπίτι τους στο ανατολικό Λονδίνο την Τρίτη, πήγαν στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ και επιβιβάστηκαν σε πτήση της Turkish Airlines με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές για τον εντοπισμό των κοριτσιών. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να βρίσκονται ακόμη στην Τουρκία και για αυτό απευθύναμε την έκκληση», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουόλτον, αξιωματικός του τμήματος αντιτρομοκρατίας της βρετανικής αστυνομίας.

Οι τρεις έφηβες φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο, την Ακαδημία Μπέτναλ Γκριν. Οι δύο, η Σαμίνα Μπεγκούμ και η Καντίζα Σουλτάνα, έχουν τη βρετανική υπηκοότητα και ήταν φίλες με ένα τέταρτο κορίτσι από το ίδιο σχολείο που σύμφωνα με την αστυνομία πιθανότατα βρίσκεται ήδη στη Συρία αφού έφυγε για την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι οικογένειές τους εξεπλάγησαν και είναι συντετριμμένες από τη φυγή τους, πρόσθεσε ο Γουόλτον.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου