Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΕΓΧΑΡΤΟ ΧΡΗΜΑ

 

Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί θέλει αλλαγές, θέλει ιδέες που θα κάνουν την διαφορά. Ο κόσμος δυσαρεστημένος αναζητά αποτελέσματα.

Η αριστερά με τις ιδεολογικές εμπνεύσεις της πάντα προεκλογικά μας κάνει να ονειροπολούμε θετικά για εναν καλύτερο κόσμο έστω και ουτοπικό. Αλλά ακόμα, μετά από 40+ χρόνια από την μεταπολίτευση Τσέ Γκεβάρα στην Ελλάδα δεν εμφανίστηκε. Η μάλλον μπορεί να εμφανίστηκε πολλές φορές αλλά τελικά συμβιβάστηκε για τον θόκο, την καρέκλα, το σπίτι στην Πολιτεία το Καγιεν του ή καποιον εκβιασμό.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ζητώ από την αριστερά να κάνει για μια φορά την υπέρβασή  της. Την ύψιστη διαπραγμάτευση που θα συμβιβάσει τους πάντες και που τόσο η Τρόικα, το ΔΝΤ, οι συστημμικές τράπεζες όσο και καταφρονεμένος λαός θα βρεθούν σε συμφωνία και θα της βγάλουν το καπέλο. Ζητώ από την αριστερά την ώρα που ο κόσμος την αμφισβητεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να της βγάλει το καπέλο η παγκόσμια κοινωνία καθώς θα έχει πατάξει την φοροδιαφυγή. Ζητώ από την αριστερά να καταργήσει σήμερα, τώρα, χθες το έγχαρτο χρήμα.

Αόρατο χέρι της διαφθοράς καίει ό,τι θα προορίζονταν για πιο δικαιη διανομή του πλούτου μέσω της δίκαιης φορολόγησης. Μού έρχεται εμετικά στο μυαλό η συμβολή του στο κακό, κάθε φορά που σκέφτομαι το μασούρι με τα 50ευρα που αλλάζει χέρια μεταξύ των δικηγόρων, των γιατρών, των επιχειρηματιών, των φροντιστών και γυμναστών σκοτώνοντας την οικονομιά και κατ' επέκταση την κοινωνία μας.

Ναι, τώρα κατάργηση του χρήματος. Το σύστημα υπάρχει. Οι κάρτες και οι τράπεζες έχουν τις υποδομές έτοιμες για να ασκήσουν τον εμπορικό χαρακτήρα τους και να αξιοποιήσουν κερδοφόρα τον εξοπλισμό τους προσφέροντας στην κοινωνία βοήθεια στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι επιδοτήσεις και τα προγράμματα της ΕΕ λένε ότι μένουν αναξιοποίητα αλλά τέτοιο project αμέσως θα το στηρίξουν στην ΕΕ για να εκσυγχρονιστει ο εξοπλισμός των επιχειρήσεων ανάλογα. Και ο λαός το θέλει ωστέ όταν πάει στον γιατρό για να παζαρέψει την τιμή που θα του ξεγεννήσει την γυναίκα να μην πέφτει στην άτιμη παγίδα της τιμής "μέ ή χωρίς απόδειξη".

Τώρα θα μου πεις οι γιαγιάδες πως θα ψωνίζουν; Εδώ έμαθαν να υπολογίζουν πόσες δραχμές είναι ένα ευρώ στην αλλαγή του νομίσματος, εδώ κάνουν ολόκληρο προγραμματισμό για το πως θα επιβιώσουν με την σύνταξη των 250 ευρώ σε ένα μήνα, και αν το θες πιο χοντρά, οι γιαγιάδες μας επιβίωσαν σε εποχές που τα στούκας ψέκαζαν σφαίρες. Πως να μου πείς λοιπόν ότι δεν μπορούν σε ένα σουπερμάρκετ απλά να βγάλουν την κάρτα και να δώσουν ένα πιν; 

Και οι γιαγιάδες είναι μαζί μας γιατι με την πρεσβιοπεία κάθε μέρα τις κλέβουν στα ρέστα, καθημερινά αρπάζουν από την τσάντα την σύνταξη κοκ.. Αλήθεια, γιατί δεν καταργούμε το έγχαρτο χρήμα; Ρωτήστε τους διεφθαρμένους... όλο και κάποια δικαιολογία θα σας πουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου