Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Πλατφόρμα του συνεχίζουν την επαναστατική ρητορική, γιατί από πράξη… ακόμα γελάνε και οι πέτρες με το «Κίνημα του Νομισματοκοπείου».

Για να μην αναφερθούμε στα «επαναστατικά» αλισβερίσια με την εθνικιστική έως και ακροδεξιά Ρωσία του Πούτιν, αλλά και ότι ως αρμόδιος Υπουργός ουδέποτε ασχολήθηκε με την κατάργηση ή έστω μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων της ΔΕΗ, που εκτόξευσαν τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς στα ύψη! Αλήθεια Παναγιώτη Λαφαζάνη, μεγάλε επαναστάτη, ποιο μνημόνιο σε εμπόδισε να καταργήσεις ή έστω να μειώσεις τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ΔΕΗ; Κανένα… 

Τώρα μας το παίζεις επαναστάτης εσύ και η σανδαλοφόρα παρέα σου; Η ιστοσελίδα Iskra και η Αριστερή Πλατφόρμα λοιπόν, που στη θεωρία τα παρουσιάζουν όλα εφικτά (για τις ανύπαρκτες πράξεις ήδη αναφερθήκαμε), ανάρτησαν νέο άρθρο με το οποίο ζητούν επειγόντως την απόσυρση της συμφωνίας με τους εταίρους και την επιστροφή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το φανταστικό τους κόσμο, οι κατά φαντασίαν επαναστάτες του Λαφαζάνη, συνεχίζουν να καταγγέλλουν τα πάντα δίχως να έχουν μπει μέχρι στιγμής ούτε μια φορά στον ελάχιστο κόπο να μας παρουσιάσουν, να μας εξηγήσουν, με ποιο τρόπο, με ποιο σχέδιο άραγε, θα γίνουν όλα αυτά που ζητούν.

Μόνο αμπελοφιλοσοφίες και αριστερίστικες μπουρδολογίες με επαναστατικό ταμπεραμέντο από τον καναπέ. Η Πλατφόρμα του Λαφαζάνη αποκαλεί τη συμφωνία που επικύρωσε η βουλή ως βάση για τρίτο μνημόνιο (σώπα, δεν το καταλάβαμε), που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω του άρθρου ζητούν αυτή να αποσυρθεί επειγόντως.

«Η λεόντεια και αποικιακού χαρακτήρα συμφωνία θα οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο, το οποίο θα είναι ακόμη σκληρότερο και θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις. Δεν πρόκειται για “τακτικό ελιγμό”, ή “κερδισμένο χρόνο” που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές στο εσωτερικό. Ο έλεγχος από πλευράς δανειστών θα είναι χωρίς προηγούμενο και δεν θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελαφρύνει το βάρος στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ούτε να προχωρήσει σε μέτρα κατά της διαφθοράς και διαπλοκής.

Ακόμη μικρότερο περιθώριο θα υπάρχει για τομές στο κράτος, τους θεσμούς και τα ΜΜΕ μέσα στο νεοαποικιακό πλαίσιο του νέου μνημονίου», τονίζεται στο άρθρο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το δημοσίευμα, οφείλει να αποσύρει τη συμφωνία και να επιστρέψει στο πρόγραμμα με το οποίο το κόμμα κέρδισε τις εκλογές και «το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου».

(Εδώ η Πλατφόρμα συνεχίζει να αναφέρεται σε ένα ψευδεπίγραφο ΟΧΙ που δόθηκε ως απάντηση σε μια πρόταση των δανειστών ενώ αυτή είχε αποσυρθεί και αφορούσε την παράταση του δευτέρου μνημονίου. Ερμηνεύει όπως θέλει ένα ΟΧΙ που δόθηκε σε συγκεκριμένο ερώτημα και το γενικεύει ως ΟΧΙ όπου της ταιριάζει. Η αποκορύφωση της ιδεοληψίας και του λαϊκισμού από τους αριστεριστές του… Κινήματος του Νομισματοκοπείου).

Το μνημόνιο και η υπερλιτότητα δεν είναι μονόδρομος, τονίζεται. «Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη με το ασφυκτικό και εκβιαστικό πλαίσιο της ΟΝΕ. Ο Σύριζα πρέπει αμέσως να σχεδιάσει τη νέα πορεία για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα».

Α μπράβο. Και μιας και η Πλατφόρμα αναφέρθηκε στην εναλλακτική πορεία, μπορεί να μας την εξηγήσει; Ή είναι «μεταφυσικής» φύσεως αυτή η εναλλακτική πορεία, ένα πράγμα όπως η μεταθάνατον ζωή, ένας ουράνιος παράδεισος, που δεν τον είδε ποτέ κανείς, αρκεί να τον πιστεύει. Δεν μας παρατάτε βρε αστείοι με τις μπούρδες σας; Έχετε σχέδιο; Έχετε πρόγραμμα; Ποιο είναι; Πείτε το! Πολιτικά σούργελα!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου