Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«OΧΙ» ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ «ΝΑΙ» ΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Αρνητική σε κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτό δεν γίνεται στην νομισματική ένωση», επισημαίνει, εννοώντας το κούρεμα χρέους, ενώ σε ό,τι αφορά το Grexit, σημειώνει ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι, «αλλά εμείς αποφασίσαμε για μια άλλη επιλογή».

Υπάρχει μια εντολή για διαπραγματεύσεις για νέα βοήθεια για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να γίνει γρήγορα διαπραγμάτευση για ένα νέο πακέτο βοήθειας, τονίζει η Καγκελάριος σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε και ασκεί κριτική στην Ελλάδα ότι οι κυβερνήσεις της ανέβαλλαν για πολύ καιρό τις μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ελληνική κρίση, η Μέρκελ τις απορρίπτει κατηγορηματικά και σημειώνει ότι δεν θέλει να συνεχίσει αυτή την συζήτηση: Διαμάχη για την πορεία στην κρίση με την Ελλάδα δεν υπάρχει, επιμένει.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου