Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

 

Η χώρα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται από τις αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, με την οικονομία και την κατάσταση γενικώς της χώρας να επιδεινώνονται. Και όλα αυτά γιατί κόμματα, πολιτικοί και πολίτες έχουμε μια ροπή προς τον λαϊκισμό.

Όμως, παρά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, ίσως επειδή τελικώς πολίτες και πολιτικοί είδαν τον πραγματικό πάτο και τρόμαξαν, η εκλογική διαδικασία της σημερινής Κυριακής, και οι βουλευτικές εκλογές είναι δυνατόν να αποδειχτούν πραγματικά ιστορικής σημασίας για την πατρίδα μας.

Κι αυτό γιατί ίσως οι πολίτες να αποδείξουν ότι στρέφουν επιτέλους την πλάτη τους στους λαϊκιστές και ότι η συντριπτική πλειονότητα τελικώς τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
 
Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα, αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ, που έχει τη δική του ξεκάθαρη ιδεολογία εδώ και δεκαετίες, τα άλλα κόμματα που τάσσονται εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, κόμματα που αποτελούν προϊόν της πενταετούς κρίσης η οποία στην κυριολεξία διαλύει την κοινωνία, δεν πρόκειται αθροιστικά να συγκεντρώσουν ποσοστό που να ξεπερνά το 12%-14%.  

Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 80% των πολιτών που θα προστρέξουν στις κάλπες θα δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα κόμματα της ευρωπαϊκής προοπτικής:  

«Ανεξαρτήτως του κυβερνητικού σχήματος που θα προκύψει την επομένη των εκλογών, είστε υποχρεωμένοι να κινηθείτε πολιτικά με τέτοιο τρόπο, που να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου κυβερνητικού προγράμματος, που θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια το συντομότερο δυνατό, με τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ευνοϊκές προοπτικές για την πατρίδα μας».

Με άλλα λόγια, εν αντιθέσει με άλλες χώρες της Ε.Ε., θα έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να αποδυναμωθούν ή να βάλουν μυαλό και να... αποκτήσουν εμπειρία οι κάθε είδους λαϊκιστές, για να δημιουργηθεί ένα σχετικά σταθερό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο και να μπορέσει στη συνέχεια η χώρα να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι την επομένη των εκλογών σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών θα κληθούμε να ανεβούμε έναν γολγοθά.

Θα είναι μια εξαιρετικά σκληρή δοκιμασία για τους πολίτες. Όμως, για να μπορέσει να αντέξει ο λαός, θα πρέπει το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει αλλά και η αντιπολίτευση με την υπεύθυνη στάση της να δώσουν στους πολίτες την προοπτική ότι οι θυσίες αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο.

Ο ελληνικός λαός έχει φιλότιμο και είναι έτοιμος να βάλει πλάτη, για να βγάλουμε το «κάρο από τον βούρκο όπου έχει βουλιάξει». Αρκεί οι ηγέτες να μας οδηγούν σωστά.Δεν έχουμε άλλα περιθώρια και η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Αυτό ας το έχουν υπ' όψιν τους όλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου