Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΡΕΙΑ Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Το πρακτορείο ειδήσεων ANP, σε τηλεγράφημα που αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα Nu.nl μεταδίδει δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα εφόσον διοικηθεί με καλό και σωστό τρόπο, θα μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί οικονομικά. Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, την Πέμπτη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής εκπομπής NRT College Tour.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα είχε μια κακή διακυβέρνηση για δεκαετίες, υπήρχε διαφθορά, κυβέρνηση χωρίς ακεραιότητα, και ο δημόσιος τομέας δεν λειτουργούσε σωστά. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες συμφώνησαν οι χώρες του ευρώ με την Ελλάδα, θα είναι πολύ δύσκολη, εκτιμά ο Ντάισελμπλουμ.

«Οι Έλληνες έχουν μια μακρά παράδοση να γεμίζουν την μια τρύπα από την άλλη. Κακή λογιστική, διαφθορά, φοροδιαφυγή. Η χρηστή διακυβέρνηση κάνει τη διαφορά» λέει ο επικεφαλής του Eurogroup, κάνοντας μάλιστα μια σύγκριση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. «Καθαρή φτώχεια ή μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου