Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΟΛΑΝΤ

 

Χωρίς τη συνοδεία της Ελληνίδας αστυνομικού που έγινε θέμα στη γνωστή γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και στα social media θα κινηθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Η φημολογία για την προστασία του Γάλλου προέδρου από την υπαστυνόμο που υπηρετεί στην Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων αποδίδεται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε διαρροές προς Μέσα Ενημέρωσης από αναξιόπιστες πηγές.

Όλα ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη στελεχών της γαλλικής Αστυνομίας στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την ασφάλεια κινήσεων του Γάλλου προέδρου και να ενημερωθούν από τους Έλληνες συναδέλφους τους για τους χώρους του κοινοβουλίου και τα σημεία διέλευσης και παραμονής του κ. Ολάντ.

Σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχε η εντυπωσιακή υπαστυνόμος, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε εκπαιδευτεί σε ιδιωτική εταιρεία προστασίας επισήμων. Η όμορφη αστυνομικός ασχολείται εδώ και χρόνια με την ισραηλινή πολεμική τέχνη αυτοπροστασίας Κράβ Μαγκά. Αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι μαζί και με άλλους συναδέλφους της ασκείται σε γυμναστήριο που βρίσκεται στην περιοχή της Γλυφάδας.

Με άγνωστο τρόπο μετά τη σύσκεψη στη Βουλή διέρρευσε η πληροφορία ότι στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται η Ελληνίδα υπαστυνόμος, ενώ δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της από την εκπαίδευση που είχε κάνει σε ιδιωτική εταιρία.

Ακολούθησε η αναπαραγωγή της είδησης από τη Le Figaro, που άφηνε υπονοούμενα για την... αδυναμία του Γάλλου προέδρου στις ωραίες γυναίκες.Μετά από έντονες επικρίσεις αφαιρέθηκε το tweet από τον λογαριασμό της εφημερίδας, ενώ παράλληλα ζήτησε συγνώμη από την Ελληνίδα υπαστυνόμο και τους αναγνώστες της. 

Την ίδια ώρα η Βουλή εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: «Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην αποκλειστική συνοδευτική ασφάλεια του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από πρόσωπο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων».

Ελεύθεροι σκοπευτές και ελικόπτερα. Χθες το απόγευμα, εξελίχθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να σχεδιαστούν τα μέτρα ασφαλείας άφιξης, κίνησης και διαμονής του Γάλλου προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού.

Ο κ. Ολάντ θα φθάσει στη χώρα μας το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου μέσα από μία «καθαρή» διαδρομή θα φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο για να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. 

Σε διάφορα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα που εντοπίζονται σταθμευμένα κατά μήκος της. Από αέρος θα εποπτεύουν τις μετακινήσεις του κ. Ολάντ και τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις στην περίπτωση εντοπισμού ύποπτων κινήσεων. 

Ο Γάλλος πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο και την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σχετικοί αποκλεισμοί «κυκλοφορίας» θα υπάρξουν και στο εσωτερικό της Βουλής, για εργαζόμενους και δημοσιογράφους, που θα παραμείνουν στους τόπους εργασίας τους, το διάστημα παραμονής του κ. Ολάντ στο εσωτερικό της.

Θα απαγορευθεί επίσης και η χρήση κινητών τηλεφώνων. Όσοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία την ομιλία του κ. Ολάντ στην Ολομέλεια του Σώματος θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Αθήνα θα μοιάζει «απαγορευμένη πόλη» για την κίνηση των πολιτών, τουλάχιστον στο κέντρο της και τα σημεία κίνησης του Γάλλου Προέδρου, κάτι για το οποίο θα υπάρξουν αναλυτικές αστυνομικές ανακοινώσεις για την μετακίνηση των Αθηναίων.

Στο μεταξύ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας θα βρίσκονται σε εγρήγορση αναπτύσσοντας ένα ευρύ «πληροφοριακό δίχτυ», για την αποτροπή τρομοκρατικών, ακτιβιστικών ενεργειών και καταλήψεων δημοσίων κτιρίων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου