Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΣΡ

 

Όπως διαφαίνεται ο νέος Νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες (με τα πολλά κενά του και τις υπερβολές του) μάλλον θα μείνει κενό γράμμα αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί είναι να υπάρξει νέα σύνθεση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Κάτι τέτοιο όμως με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι μάλλον δυνατόν να γίνει αφού για την σύνθεσή του ΕΣΡ θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων.  Η ΝΔ ήδη έχει σηκώσει τους τόνους και διακηρύσσει πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, γεγονός το οποίο και επίσημα σήμερα εκφράστηκε από τον Πρόεδρό της  Β. Μεϊμαράκη  σε συνομιλία του που καταγράφεται από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Επισήμως βέβαια από την άλλη μεριά  η Κυβέρνηση διαλαλεί σε όλους τους τόνους πως θα ήθελε να υπάρξει μια συνεννόηση των πολιτικών Κομμάτων ώστε να λήξει αισίως το θέμα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, αν και δεν αποκλείεται σε αντίθετη περίπτωση να επιχειρήσει να  εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτή την άρνηση λέγοντας πως προσπάθησε και νομοθέτησε για να χτυπήσει την διαπλοκή αλλά δεν κατόρθωσε να την «σπάσει» δείχνοντας ως υπαίτιο για αυτό,  το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου