Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΚΑΘΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι το «αγκάθι» στις συζητήσεις είναι το θέμα των πλειστηριασμών.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως υπάρχουν ορισμένα εκκρεμή ζητήματα, εκτίμησε ωστόσο ότι σήμερα Δεύτερα ή τις επόμενες ημέρες θα επιλυθούν.

Έχουμε αποφασίσει κάποια ζητήματα, υπάρχουν ακόμη ορισμένα εκκρεμή. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε είτε σήμερα ή τις επόμενες ημέρες να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Δεν είμαστε πολύ μακριά αλλά κοντά», σημείωσε.

«Η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτες προσπάθειες. Είναι σχολαστικοί και σέβονται τη συμφωνία του Ιουλίου», τόνισε. «Ένα αγκάθι παραμένει, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Θέλω να υπάρξει μια συμφωνία σήμερα.

Η Γαλλία θέλει συμφωνία σήμερα», σημείωσε ο κ. Σαπέν λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, για να αναφέρει στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση ότι βλέπει συμφωνία εντός της εβδομάδος.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε επίσης λόγο για λύσεις που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα έκανε λόγο για «εξαιρετικές συναντήσεις». 

Ερωτηθείς για την γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως «θέλουμε περισσότερη ανάπτυξη, μικρότερο έλλειμμα, χαμηλότερη ανεργία». Ανέφερε επίσης πως το τρωτό σημείο της Ευρώπης είναι ότι δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου