Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

 

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη Λιακουνάκου (θα απολογηθεί την Παρασκευή κάτω από το βάρος πολύ σημαντικών καταθέσεων σε βάρος του) νέα εμφάνιση επωνύμων στο «Κολοσσαίο»…

Η περίφημη επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αν. Σακελλαρίου, ο διάσημος επιχειρηματίας Δημ. Κοντομηνάς, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λ. Λαυρεντιάδης και ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΠΑΟ Άγγελος Φιλιππίδης παραπέμπονται με βαρύτατες κατηγορίες (και το νόμο 1608 περι καταχραστών του Δημοσίου που προβλέπει ισόβια) για τη γνωστή υπόθεση του Ταμιευτηρίου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κατηγορίες είναι υπερβολικές (οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι είναι εντελώς αθώοι) σε σχέση με άλλες παρόμοιες. Η παρουσία Λαυρεντιάδη και τα γνωστά κόλπα του στις ΗΠΑ, όμως, είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για όλους. Λέγεται ότι Αμερικανοί παράγοντες είχαν ασκήσει μεγάλες πιέσεις, ιδιαίτερα μετά την άφρονα επέλαση του Λαυρεντιάδη στα ΜΜΕ με την ουσιαστική εξαγορά όποιου έβρισκε μπροστά του.

Παρόμοιο θέμα αντιμετωπίζει και ο Δημ. Κοντομηνάς καθώς κατέθεσε μια αγωγή-μνημείο αφροσύνης κατά πρώην συνεργατών του, στην οποία εμπλέκει και την περίφημη ΣΙΑΓια όσους γνωρίζουν τα παρασκήνια θεωρούν ότι ρόλο στις διώξεις αυτές έχουν παίξει αντίπαλοι επιχειρηματίες στα πλαίσια του ανταγωνισμού, αλλά και θλιβερός περίγυρος που έπεσε σαν τις μύγες στον ΑΛΦΑ.

Κοντά σ” αυτούς και ένας γνωστός τύπος για τις φιλίες που προσφέρει στους επωνύμους, ο οποίος θεωρείται ότι οργάνωσε το πρόγραμμα του ΑΛΦΑ για την άμυνα στην υπόθεση, αλλά στην ουσία προκάλεσε τόσο, ώστε τους έκαψε και οι παραπομπές φαίνεται να έχουν «παραδειγματικό» χαρακτήρα…

Να σημειωθεί ότι ο κ. Φιλιππίδης παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ταμιευτήριο επί της θητείας του είχε φτάσει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης με τραπεζικά κριτήρια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τραπεζικά στελέχη δεν παραπέμπονται για υποθέσεις δανείων. Η εισαγγελέας, πάντως, έχει συντάξει πρόταση παραπομπής χιλίων σελίδων και αυτή έγινε δεκτή στο σύνολό της από τους δικαστές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου