Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Οι θαλάσσιες και υποβρύχιες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα πλαίσια του τακτικού ελέγχου του συστήματος διαχείρισης πραγματοποίησαν τις πυραυλικές εκτοξεύσεις. Για το γεγονός αυτό στις 30 Οκτωβρίου ανέφεραν στην διεύθυνση του γραφείου Τύπου και πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 "Πυραυλικά καταδρομικά στρατηγικού σκοπού του Στόλου της Βόρειας θάλασσας "Bryansk" και του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού "Podolsk" πραγματοποίησαν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τις λεκάνες των θαλασσών Μπάρεντς και Οχότσκογιε. Το πλήρωμα του πυραυλικού καταδρομικού "Veliky Ustug" του Στόλου της Κασπίας θάλασσας πραγματοποίησε βομβαρδισμούς με βαλλιστικό πύραυλο "Kalibr" στον εκπαιδευτικό στόχο ", λέγεται στην ανακοίνωση.

Εκτός από αυτό στα πλαίσια του τακτικού ελέγχου έγιναν εκτοξεύσεις διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου "Topol", βαλλιστικών πυραύλων από πυραυλοφόρα στρατηγικού σκοπού TU-160 και από το τακτικό σύστημα άμεσης δράσης "Iskander". 
 
"Η συστοιχία των Πυραυλικών Δυνάμεων Στρατηγικού Σκοπού πραγματοποίησε την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου "Topol" από το διαστημικό αεροδρόμιο Πλεσέτσκ. Τα πυραυλοφόρα στρατηγικού σκοπού TU-160 πραγματοποίησαν εκτοξεύσεις στους χερσαίους στόχους στους χώρους ασκήσεων Πεμπόι (δημοκρατία της Κόμι) και Κουρά (χερσόνησος της Καμτσάτκας).Η συστοιχία του τακτικού συστήματος άμεσης δράσης "Iskander" πραγματοποίησε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου στο στόχο στο χώρο ασκήσεων Καπούστιν Γιαρ ", είπαν στο Υπουργείο. 

Στη δράση χρησιμοποιήθηκαν μονάδες και στρατεύματα των Πυραλικών Δυνάμεων Στρατηγικού Σκοπού, των Στόλων της Βόρειας και της Κασπίας θάλασσας, του Ειρηνικού Ωκεανού και της Αεροπορίας Μακρινών Αποστάσεων.  

"Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ελέγχθηκε η πιστότητα διαβίβασης εκπαιδευτικών και μαχητικών εντολών και σημάτων σε όλη την κάθετη γραμμή της διαχείρισης από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης της άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέχρι τα αρχηγεία μονάδων και στρατευμάτων ". τόνισαν στο ρωσικό στρατιωτικό όργανο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου