Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ..ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Την περίοδο εκείνη ,κυριαρχούσε το σύνθημα ''ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά''. Οι δεξιοί υποστήριζαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα το μετανιώσετε πικρά. Η πλειοψηφία του '81 ,τους κοίταζε με ''μισό μάτι'', τους χαρακτήριζε κινδυνολόγους και φοβικούς για την «αλλαγή» που ερχόταν με φόρα. Δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί πως μια αριστερή κυβέρνηση θα φτάσει στο σημείο να προσφέρει ''γη και ύδωρ'' στις τράπεζες.

Η κυβέρνηση Τσίπρα,  είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους.  Έλληνες και ξένοι υπάνθρωποι μαζεύονται ήδη στη χώρα για να θησαυρίσουν στις πλάτες ενός λαού. Ελεύθεροι από την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας. Μισό μονόστηλο (!) αφιέρωσε στην είδηση η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«“Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από αυτήν την απόφαση, έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα”, ανέφερε στην Αυγή ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας. Άλλωστε η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας με τους θεσμούς (της ΕΕ) για το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη που θα ισχύσει», γράφει η εφημερίδα.Να σημειώσω πω από τώρα και στο εξής ,η τράπεζα θα μπορεί να διεκδικεί τα χρήματα που τις οφείλει κάποιος βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι του,ακόμα και για καταναλωτικά ή μη υπόθηκα δάνεια.

H Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει στο φως  την αγωνιώδη προσπάθεια στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, να έρθουν ως βασικοί προσκεκλημένοι οι επικεφαλής δέκα εκ των μεγαλύτερων «αρπακτικών» κεφαλαίων των ΗΠΑ! Το τελευταίο διάστημα έχουμε μπαράζ επισκέψεων ευρωπαϊκών αξιωματούχων με τον Πιέρ Μοσκοβισί να ''προσγειώνεται'' αύριο και να μένει δύο μέρες στην Αθήνα.Στόχος αυτών των ενεργειών ,είναι η άσκηση πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση που φαίνεται να ασφυκτιά.Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του επικεφαλή του Eurworking Group Τόμας Βίζερ πουπροτιμά τον Τσίπρα 2 από τον Τσίπρα 1,λες και μιλάει για κάποιο μοντέλο αυτοκινήτου!!!

Ο κόσμος που τον συναντώ στο δρόμο να βαδίζει με το κεφάλι σκυφτό έχει αντέξει πολλά.Μειώθηκε το εισόδημα του,έχασε την δουλειά του αλλά να έρθει κάποιος να τον πετάξει στο δρόμο ,δεν θα το ανεχτεί.''Τα λεφτά υπάρχουν'' έριξαν τον ΓΑΠ, ο ΕΝΦΙΑ έγινε ο εφιάλτης του Σαμαρά ,τα «κόκκινα» δάνεια απειλούν να γίνουν το πολιτικό χαρακίρι της Αριστεράς.Και τότε θα έρθει η ώρα του ''ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ...Αριστερά''.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου