Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Καθώς το τρίτο πτώμα που βρέθηκε στο κατεστραμμένο κτίριο του Σεν Ντενί – στην μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι – και ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ διαφεύγει της σύλληψης - οδηγώντας τις Βρυξέλλες σε ολική παράλυση – το Γαλλικό Πρακτορείο παρουσιάζει σε ένα συνοπτικό γράφημα τις πορείες των ερευνών.

Σύμφωνα με αυτό, έως σήμερα έχουν αναγνωριστεί και οι τέσσερις τζιχαντιστές που ανατινάχθηκαν στο Stade de France. Από αυτούς έχει ταυτοποιηθεί ο Μπιλάλ Χαντφί και ο Σαλάχ ενώ δύο νεκροί καμικάζι δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τις επιθέσεις στο Μπατακλάν, ταυτοποιήθηκαν 2 από τους τρεις καμικάζι, ο Σάμι Αμινούρ και ο Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφά. Στις επιθέσεις στα εστιατόρια ταυτοποιήθηκε ο Μπραχίμ Αντεσλάμ, αδερφός του Σαλάχ, ο οποίος διαφεύγει.

Στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σεν Ντενί σκοτώθηκε ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και η ξαδέρφη του, Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν. Η γυναίκα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ο καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά. Στο σημείο βρέθηκε και μία ακόμα σορός- πιθανότατα- ανήκει σε άνδρα- η οποία έως τώρα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου