Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

  

Mια νέα εποχή "Φραγκοκρατίας" προσαρμοσμένης στην σημερινή εποχή εγκαινιάζεται από σήμερα με την αποδοχή του αιτήματος που μια ελληνική κυβέρνηση έκανε προς την ΕΕ και την Frontex για παράδοση της προστασίας των συνόρων στο Αιγαίο.

Το αίτημα της Ελλάδας για την αποστολή ομάδων ταχείας αντίδρασης, «RABIT», στα ελληνικά νησιά αποδέχθηκε η Frontex, με στόχο να καταστεί δυνατή η διαχείριση των μαζικών αφίξεων προσφύγων και λαθρομεταναστών στην χώρα μας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκτελεστικός διευθυντής της  Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, αναφέρει πως αποφάσισε "να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό «RABIT» μετά από την απαιτούμενη αξιολόγηση και Ελλάδα και Frontex έχουν στην διάθεση τους πέντε εργάσιμες ημέρες για να συμφωνήσουν σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο."

«Η αποστολή της RABIT θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τον αριθμό των θαλάσσιων και χερσαίων περιπολιών, που σημαίνει ότι περισσότεροι μετανάστες θα ταυτοποιηθούν και θα καταγραφούν αμέσως μετά την άφιξη τους στα ελληνικά νησιά», ανέφερε ο κ. Λεζερί.

Η Ελλάδα ζήτησε την ανάπτυξη της ομάδας «RABIT» για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων στα νησιά έπειτα από τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία προειδοποίησαν την χώρα μας πως αν δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το προσφυγικό, τότε θα προέκυπτε θέμα εξόδου από τη Σένγκεν.

Εν ολίγοις πέρασε ο ευρωπαϊκός εκβιασμός για παράδοση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, σε κάποιους οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα στο Αρχιπέλαγος και δεν θα είχαν πρόβλημα εάν το μοιραζόμασταν με τους Τούρκους για την καλύτερη "φύλαξή" του με μια πρώτη ανάγνωση αλλά επί της ουσίας για αραχώρηση γεωπολιτικής αξίας προς τους Τούρκους που ποτέ δεν έπαψαν να είναι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Γερμανών.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν μερικές ημέρες οι Γάλλοι και οι Γερμανοί έστειλαν επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο  ζητώντας να αναλάβει εξ' ολοκλήρου η Frontex το θέμα και κυρίως να έχει δικαίωμα παρέμβασης χωρίς κανένα απολύτως αίτημα προς το Ελληνικό κράτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου