Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

Σε ακίνητα που μένουν άδεια και αναξιοποίητα λόγω εκκρεμοτήτων με την εφορία φιλοδοξεί να στεγάσει πρόσφυγες η ΑΡΣΙΣ. Η οργάνωση απευθύνει έκκληση σε ιδιοκτήτες που έχουν άδεια ακίνητα για επίδικες φορολογικές υποθέσεις να τα διαθέσουν για τη στέγαση των προσφύγων.

Ήδη, τρία διαμερίσματα, περίπου 50 τ.μ. το καθένα, έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκατασταθούν οι πρώτοι άνθρωποι, με προτεραιότητα στις οικογένειες και γενικότερα, τις ευάλωτες ομάδες."Συναντήσαμε διάφορες δυσκολίες για τα συμβόλαια παραχώρησης χρήσης καθώς η εφορία φορολογεί τους ιδιοκτήτες με βάση το ελάχιστο μίσθωμα. 

Έτσι, καταλήξαμε στην δωρεά επικαρπίας όπου δεν επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης με εφορία και φυσικά, αναλαμβάνουμε όλα τα συμβολαιογραφικά έξοδα" εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Γαβαλάς.Τα 2 από τα διαμερίσματα που παραχωρήθηκαν για 3 χρόνια και το ένα για έναν χρόνο, εξοπλίστηκαν και σε λίγες μέρες θα μπουν και οι πρώτοι ένοικοι.

"Η ΑΡΣΙΣ αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα των διαμερισμάτων και την σίτιση και κοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που θα επιλεγούν να μείνουν για όσο διάστημα επιθυμούν" διευκρίνισε ο κ. Γαβαλάς απευθύνοντας έκκληση σε ιδιοκτήτες, να διαθέσουν τα αναξιοποίητα διαμερίσματα και σπίτια τους στο δίκτυο προσφοράς στέγης και φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η ΑΡΣΙΣ, στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναπτύξει στην περιοχή της Ειδομένης τα τελευταίο διάστημα, έχει ήδη υποδεχτεί και φιλοξενήσει πάνω από είκοσι ασυνόδευτους ανήλικους και τριάντα ενήλικους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας και ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, από δωρεές πολιτών και με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκη, έχει συγκεντρώσει μια σημαντική ποσότητα ρούχων και τροφίμων που διαθέτει καθημερινά στους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου