Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

 

Η Ρωσία θεωρεί ότι η βελτίωση των πυρηνικών όπλων ως παράγοντα αποτροπής και ασφάλειας, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Κυριακή.

Οι τακτικές των ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη συνιστούν μεγαλύτερη απειλή για τη Ρωσία από ότι της Ρωσίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αφού είχε γίνει πυρηνική δύναμη. Αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί απλώς ''αναβαθμίζουν''πυρηνικά τους εκεί».

«Αυτό είναι ένα επικίνδυνο πράγμα, φυσικά. Γιατί; Επειδή τα δικά μας όπλα δεν στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ με στρατηγικό χαρακτήρα, δεν φτάνουν στο έδαφος τους ενώ τα δικά τους ναι. Υπό αυτή την έννοια έχει στρατηγική σημασία για εμάς η ανάπτυξη πυρηνικών ως άμυνα έναντι της Αμερικανικής απειλής» πρόσθεσε. «Η πυρηνική τριάδα είναι το θεμέλιο της πολιτικής μας για την πυρηνική ασφάλεια».

Τόνισε τη σημασία του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο ως η ραχοκοκαλιά ολόκληρης της αρχιτεκτονικής των σχέσεων μεταξύ των χωρών. «Λοιπόν, μπορούμε συχνά να δούμε τα συμφέροντα των διαφόρων χωρών συγκρούονται, μερικές φορές τεχνητά, ή να οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μερικές φορές [τα συμφέροντα αυτά] συμπίπτουν... ιδίως όταν πρόκειται για τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρχει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος, καθώς θα οδηγήσει σε γενικευμένη παγκόσμια καταστροφή. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τρελός στη Γη που θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε ο Πούτιν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου