Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ... ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ

 

ΕΧΘΕΣ, όλη μέρα όπως όλοι γνωρίζουμε διεξήχθησαν  εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέου Αρχηγού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Βεβαίως κανείς δεν προετοιμάζεται πλέον για τούτα τα Χριστούγεννα. Αντί για το Άστρο της Βηθλεέμ αναζητούμε τον ... πολιτικό αστέρα που «θα γκρεμίσει τον Τσίπρα», όπως λέει με αδικαιολόγητη έπαρση ένας εξ αυτών των υποψηφίων αρχηγών. Ας τ’ αφήσουμε, όμως, για λίγο αυτά. Όποιος αναδειχθεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας «με γεια του και χαρά του», που λέει ο λαός.

Βλέπετε, τα Χριστούγεννα αυτά, όπως φρόντισαν ορισμένοι, δεν ήθελαν να είναι μια πραγματική γιορτή της Χριστιανοσύνης, έτσι όπως τα εορτάζαμε κάποτε (με τις νηστείες μας, τις προσευχές μας, τις περισυλλογές μας, και όλα εκείνα που ήσαν συνώνυμα με την μεγάλη αυτή μυσταγωγική βραδιά, την Άγια Νύχτα).

Αλλά μια κοσμική εκδήλωση όπου οι πάντες θ' ασχολούνται με τους υποψηφίους και τα μαγαζιά, ακόμη και σε μέρες οικονομικής κρίσεως, μπορεί να φωτοβολούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στολισμένα ενδεχομένως σύμφωνα με το πνεύμα των Εορτών, αλλά κι αυτά θυμίζουν τους πραγματικούς λαμπτήρες, οι οποίοι σβήνουν ανά πάσα στιγμή!..

Εμείς για μια ακόμη φορά θα ψάλουμε το: «…άστρο λαµπρό τους οδηγεί, χωρίς να λείψει ώρα…»,  όπως λέµε στα κάλαντά µας. Και για μία ακόμη φορά θα διερωτηθούμε: Μα πώς να ήταν άραγε το Άγιο αυτό Αστέρι, που οδήγησε τους Τρεις Μάγους στην ιερή φάτνη της Βηθλεέµ;

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος το αναφέρει τρεις φορές, χωρίς όµως να δίνει καµιά περιγραφή του. Μια χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι το άστρο αυτό ήταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ, που µε τη µορφή αυτή οδήγησε τους µάγους στο νεογέννητο Σωτήρα. Το Άστρο της Βηθλεέµ, αν κρίνουμε κι από όλα όσα έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα, υπήρξε πράγµατι.

Σ’ αυτό συµφωνούν σήµερα όλοι οι αστρονόµοι. (προχθές βράδυ μάλιστα ο γνωστός αστρονόμος καθηγητής κ. Χρήστος Γούδης ανέλυε το θέμα αυτό σε μια μεταμεσονύχτια τηλεοπτική εκπομπή, αλλά κι αυτός «με την ψυχή στο στόμα» αφού ο χρόνος που του παραχωρήθηκε ήταν μόλις ένα τέταρτο, από τις 2 ώρες εκπομπής που είχε ο οικοδεσπότης!..)

Συµφωνούν επίσης πολλοί αστρονόμοι στο ότι το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν µια «σούπερ νόβα» - ένα υπεραστέρι - που εξερράγη όταν βρισκόταν κοντά στο Άλφα του Υδροχόου και η έκρηξή του ήταν ορατή για 70 µέρες!

Ας σηµειωθεί ότι οι «σούπερ νόβες» είναι γιγάντια άστρα που εκρήγνυνται επειδή έχουν εξαντλήσει τα αποθέµατα του υδρογόνου τους και δεν µπορούν να διατηρήσουν την εσωτερική τους πίεση. Ένας, όμως, είχε δίκιο: Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που έλεγε ότι το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα πραγματικό θαύμα!

Τώρα, ποιος θα είναι ο τελικός… «σούπερ νόβα» πολιτικός, που θα γίνει κι αυτός συνώνυμο με την πολιτική μας επικαιρότητα, δεν μένει παρά να περιμένουμε στις 10 Ιανουαρίου . Κυριακή κοντή γιορτή! Καλές Γιορτές να έχουμε!.. Κι αυτή τη φορά το εννοούμε όσο περισσότερο άλλοτε!... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου