Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου έλαβαν χώρα το πρωί επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, με πετροπόλεμο.Ειδικότερα, σημειώθηκαν εντάσεις που εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο μεταξύ των μεταναστών, που δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ, και τον προσφύγων, στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη Ιρανοί είχαν κλείσει τα σύνορα, καθώς δεν τους επιτρεπόταν να περάσουν, ωστόσο άνοιξαν πάλι το βράδυ. Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το συρματόπλεγμα και οι πρόσφυγες περνούν τα σύνορα.

Οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες είναι από το Μαρόκο, το Ιράν και το Πακιστάν, ενώ η σκοπιανή αστυνομία απέστειλε όχημα εκτόξευσης νερού. Στον μεθοριακό σταθμό εκτιμάται πως βρίσκονται 2.000-3.000 άτομα.

Από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, έχουν περάσει στη γειτονική χώρα περίπου 1100 άτομα. Πάντως, επειδή ο καταυλισμός και ο χώρος δίπλα στην ουδέτερη ζώνη είναι ασφυκτικά γεμάτος, οι αρχές έχουν ακινητοποιήσει στο Πολύκαστρο 25 λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να αποσυμφορηθεί η περιοχή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου