Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Χιλή, η τουρκική πολεμική αεροπορία διέταξε "πορτοκαλί συναγερμό", γεγονός που συμβολίζει την πλήρη ετοιμότητα μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χειριστές θα αποφασίζουν δίχως εντολής αν θα ανοίξουν πυρ ή όχι.

Τα αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας στις αεροπορικές βάσεις, συνεπάγονται πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, με άμεση ανταπόκριση των πιλότων δίχως εντολές από το επιτελείο. Η ετοιμότητα αυτή έρχεται λίγο μετά την κατηγορία της Τουρκίας για παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αεροσκάφος. 

Παράλληλα, θυμίζουμε πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλούσε δηλώνοντας πως αυτή η πράξη θα φέρει σοβαρές συνέπειες, το βάρος των οποίων θα πέφτει στις πλάτες της Ρωσίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, πριν λίγες μέρες είχε δώσει εντολή για προσομοίωση προετοιμασιών για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Βέβαια η διαταγή αφορούσε μόνο την ηγετική ομάδα του Κρεμλίνου και συγκεκριμένα τον Υπουργό Άμυνας, Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Βίκτορ Μποντάρεβ. Αυτή η κίνηση της Τουρκίας θα έχει πιθανό αντίκτυπο και στο Αιγαίο, αφού οι Τούρκοι πιλότοι θα μπορούν να δράσουν δίχως εντολές, όπως κρίνουν αυτοί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου