Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ JEAN-CLAUDE JUNCKER ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ

 

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε, στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Jean-Claude Juncker, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Γιούνγκερ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της  στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού. 

Στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί  συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο  να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες. 

Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών.       

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. 

"Πρέπει και θα κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε τη Μεσόγειο ασφαλή και τα ευρωπαϊκά σύνορα ανοιχτά για όσους ξεφεύγουν από τον πόλεμο", ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μέσω του Twitter.


Εν τω μεταξύ, γνωστή έγινε η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ahmet Davutoglu, στις Βρυξέλλες, λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Άγκυρα. Η εξέλιξη τούτη συνεπάγεται την εκ των πραγμάτων ακύρωση της αυριανής τριμερούς συνάντησης μεταξύ Τσίπρα - Merkel - Davutoglu.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου