Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 
Ανοιχτή Επιστολή 
της Παμμακεδονικής Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών 
 Προς την Ελληνική ηγεσία και τον Ελληνικό λαό:

«Ζητούμε την άμεση συγκρότηση αταλάντευτης εθνικής στρατηγικής και πολιτικής για την αντιμετώπιση όλων των εθνικών μας θεμάτων».

Σε μία εποχή μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της χώρας μας η πολιτική μας ηγεσία στέκεται ανίκανη να παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις σε σοβαρά εθνικά θέματα, όπως η ονομασία των Σκοπίων.

Αντιθέτως αποδυναμώνει διαρκώς τη θέση της στο ζήτημα αυτό καθώς γίνονται κατ’ εξακολούθηση αναφορές στη γείτονα ως «Μακεδονία» από αξιωματούχους της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις αυτές ανατρέπουν την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δεσμεύει την Ελληνική πολιτεία να μην αναγνωρίζει η Ελλάδα κράτος στα βόρεια σύνορά της που χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία».

Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς και στην αντιπολίτευση υπάρχει διαφοροποίηση θέσεων στο θέμα της ονομασίας καθιστώντας αδύνατον τον σχηματισμό συμπαγούς μετώπου σε τυχόν κυβερνητική υποχώρηση.

Στη δυσκολότερη για την χώρα μας μεταπολιτευτική συγκυρία λόγω της βαθιά οικονομικής και πολιτικής κρίσης και του οξύτατου μεταναστευτικού προβλήματος η πολιτική μας ηγεσία θέτει ως προτεραιότητα τη διατήρηση της εξουσίας υπεράνω των εθνικών μας συμφερόντων.

Tα εθνικά συμφέροντα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα καθώς προέχει το προσωπικό ή κομματικό ενδιαφέρον και δυστυχώς οι άνευ όρων δεσμεύσεις τους σε χώρες που πρωταγωνιστούν στη διαμόρφωση των γεωπολιτικών αλλαγών στην περιοχή μας.

Επιπλέον οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και η σημερινή, για να διατηρήσουν την ισχύ τους, αλλά και τις συνδιαλλαγές τους με τις μεγάλες δυνάμεις, δεν ενίσχυσαν το πιο σημαντικό στοιχείο του Ελληνισμού στην εποχή μας: την Ομογένεια.

Αντιθέτως από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 επιχείρησαν να την διχάσουν και να την ελέγξουν μέσω του θεσμού του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος παραμένει ανενεργός από το 2010.

Εν όψει των Αμερικανικών Εκλογών τα δραστήρια ομογενειακά στελέχη στην Washington δεν έχουν να παρουσιάσουν εθνικές, υπερκομματικές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα στα επιτελεία των υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα.

Υψηλόβαθμα στελέχη Ελληνοαμερικανικής προέλευσης των εκλογικών επιτελείων που βρίσκονται σε επαφή με πολιτικούς της Ελλάδας γινόνται αποδέκτες αντιφατικών μηνυμάτων.

Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής ζητά άμεσα από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. και να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την Ομογένεια για να αντιμετωπισθούν με υπευθυνότητα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ζητούμε διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών για τυχόν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ζητούμε την άμεση συγκρότηση αταλάντευτης εθνικής στρατηγικής και πολιτικής για την αντιμετώπιση όλων των εθνικών μας θεμάτων με πατριωτισμό κι ανιδιοτέλεια.

Η έλλειψή της σε συνδυασμό με το κυνήγι της εξουσίας και των προσωπικών συμφερόντων των πολιτικών αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου για τον τόπο μας και στη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Δημήτρης Χατζής, Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου