Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 4 «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Μετά από παρατεταμένη αφασία οι ελληνικές Αρχές ξύπνησαν και άρχισαν να συλλαμβάνουν τους προβοκάτορες (εάν όχι ύποπτους πράκτορες) δήθεν αλληλέγγυους που υποκινούν σε επεισόδια τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη.

Δικογραφία κατά ενός Νορβηγού, δύο γυναικών ομοεθνών του και μίας Γερμανίδας σχηματίζεται από την αστυνομία, μετά τη σύλληψή τους λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ειδομένη.

Οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι είναι αλληλέγγυοι αλλά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή και αργότερα σύλληψή τους καθώς στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν συσκευές ασυρμάτου. Η Γερμανίδα συνελήφθη γιατί κατείχε σπρέι πιπεριού.

Παράλληλα, επεισόδια με πετροπόλεμο και δακρυγόνα είχαμε και την Τετάρτη στην Ειδομένη. Ξεκίνησαν γύρω στις 12.30 όταν μια ομάδα Αφγανών και Μαροκινών μεταναστών κινήθηκε προς τον φράχτη των Σκοπίων. 

Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να κουνάνε τα σύρματα και οι Σκοπιανοί στρατιώτες και αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου