Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΥΓΑΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ

 

Η ηγεσία της σιιτικής ιρακινής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αρχίζουν και εκκενώνουν την πολιορκημένη από τους Ιρακινούς πόλη Φαλούτζα, 50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης, από τις οικογένειές τους.Οι οικογένειες των τζιχαντιστών, σύμφωνα πάντα με τους σιίτες παραστρατιωτικούς, διαφεύγουν από τα νότια της πόλης.
 
Ο Ιρακινός συνταγματάρχης της πολιτοφυλακής Μαχμούντ Μαρντί Αλ Τζουμαΐλι, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι «… το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την εκκένωση της Φαλούτζα από τους συγγενείς των τζιχαντιστών μέσω της γέφυρας Αλ Γκομοχορίγια και κινούνται προς την Αλ Αμιρίγια», 30 χλμ νότια της Φαλούτζα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τα ονόματα των αμάχων που εγκαταλείπουν τη Φαλούτζα και περνάνε από τα σημεία ελέγχου τους για να «τσεκάρουν» εάν βρίσκονται ανάμεσά τους συγγενείς τζιχαντιστών. Η σιιτική πολιτοφυλακή έχει κατηγορηθεί ότι συλλαμβάνει αμάχους που προσπαθούν να διαφύγουν από τη Φαλούτζα, τους βασανίζει και πολλούς έχει εκτελέσει δίχως δίκη.

Η ανακοίνωση αυτή προφανώς και προσπαθεί να απαντήσει στις κατηγορίες, ότι δηλαδή πρόκειται για τις οικογένειες των τζιχαντιστών αυτοί που συλλαμβάνονται. Ωστόσο, οι συλλήψεις συγγενών ή συνεργών τζιχαντιστών δεν δικαιολογούν βασανιστήρια και εκτελέσεις δίχως να έχουν προηγηθεί δίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου