Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

EΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Έκρηξη σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κοντά σε στάση λεωφορείου, στην περιοχή Βετσνετσιλέρ στο κέντρο της πόλης. Η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα ενώ περνούσε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους 11 - εκ των οποίων οι επτά είναι αστυνομικοί και οι τέσσερις πολίτες- και οι τραυματίες στους 36.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση με βόμβα σε αυτοκίνητο, πιθανώς με τηλεχειρισμό, κατά τη διέλευση του λεωφορείου κοντά από αστυνομικό τμήμα. Ασθενοφόρα έσπευσαν επί σκηνής. Όπως μετέδωσε το Anadolu, ακούστηκαν πυροβολισμοί μετά την έκρηξη. 

Σημειώνεται ότι ελεγχόμενη έκρηξη προγραμματίστηκε να λάβει χώρα σε ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο της επίθεσης. Κατά τη Hurriyet Daily News, το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης όταν σημειώθηκε η έκρηξη. 

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη και βρίσκεται κοντά σε τουριστικούς προορισμούς όπως το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία έχει σημειωθεί σειρά βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, περιλαμβανομένων δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που αποδόθηκαν στο ISIS και δύο εκρήξεις σε αυτοκίνητα στην Άγκυρα, που αποδόθηκαν σε κουρδική οργάνωση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου