Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 

Ευθέως προχθές ο διακεκριμένος οικονομολόγος Στίγκλιτς είπε ότι τα Μνημόνια που άρχισε να υπογράφει η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν για να σώσουν τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα.

Και αυτό γιατί, καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση, κανένας πρωθυπουργός και κανένας υπουργός Οικονομικών όπως απέδειξαν και τα στρές τέστ των τραπεζών δεν δέχθηκε να γίνει έρμαιο του κ.Σόϊμπλε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ.Ρέντσι γνωρίζοντας την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών από τον προηγούμενο μήνα είχε προειδοποιήσει την κ. Μέρκελ ότι η Ιταλία θα στηρίξει με κρατικές εγγυήσεις τις τράπεζές της. Και πράγματι αυτό έκανε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την τράπεζα της Σιένα όπου πήρε κακή βαθμολογία στα στρες τεστ.

Το ίδιο όμως πράττει και η Ιρλανδία για τις τράπεζές της που τις στηρίζει και καλπάζει αναπτυξιακά. Αντίθετα, στην Ελλάδα, από το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο είχε αποδεχθεί ότι η χώρα ήταν διαφθαρμένη.

Αλλά και μας ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ως μεγάλη επιτυχία το πρώτο Μνημόνιο βάζοντας στο γύψο την Εθνική οικονομία αλλά και το σύνολο των Ελλήνων που βλέπουν καθημερινά να μειώνεται το εισόδημά τους λόγω της φορολογικής λαίλαπας και των μειώσεων προκειμένου να αποπληρωθούν η υποτιθέμενη βοήθεια των Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου