Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ»

 

Η εκτόνωση της έντασης που προκλήθηκε από την απόφαση, την περασμένη εβδομάδα, να εκκενωθούν τρία υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες της κυβέρνησης, δεν δείχνει να προκύπτει.

Αντιθέτως, οι αντιδράσεις από τον χώρο των αντιεξουσιαστών και των ομάδων κινηματικών δράσεων φαίνεται ότι κλιμακώνονται και αποκτούν ευρύ φάσμα εκδήλωσης.

Από τις νέες καταλήψεις, που ήρθαν ως «απάντηση» στην εκκένωση των τριών κτιρίων, περάσαμε στην πρωτοφανή διαμαρτυρία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στις επιθέσεις εναντίον γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ.

Και οι εκτιμήσεις εκ μέρους των διωκτικών αρχών είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα φάνηκε ότι η κυβερνητική ηγεσία επέλεξε να αγνοήσει ως μη γενόμενα όσα έγιναν και, κυρίως, τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι το θέμα, εάν συστηματικά υποβαθμισθεί, θα εξασθενίσει.

Οι εξελίξεις διέψευσαν αυτή την εκτίμηση και κάνουν ακόμη πιο έντονη την αμηχανία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Κουμουνδούρου.

Αμηχανία που έχει ως αφετηρία την προσπάθεια να βρεθεί η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην κυβερνητική ευθύνη για επιβολή της νομιμότητας και στις αναφορές τουλάχιστον μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην κινηματική δράση.

Που εκδηλώνονται και με σαφή απόρριψη οποιασδήποτε αστυνομικής επιχείρησης. Έναντι των όσων συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή δεν υπήρξε τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η Κουμουνδούρου, που επίσης επέλεξε αρχικά να μην τοποθετηθεί για το ζήτημα, τελικά εξέδωσε χθες ανακοίνωση προς απάντηση στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, στην οποία δεν κάνει καμία αναφορά στο περιστατικό.

Ζητάει απλώς από την αντιπολίτευση «να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης τέτοιων ζητημάτων», καθώς, όπως αναφέρει, «το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν συνιστά αντικείμενο μικροπολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου