Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οι περιβόητοι Γκερίλας (Πεσμεργκά ονομάζονται οι Κούρδοι μαχητές στο Ιράκ και στο Ιράν), ανάρτησαν νέο βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube από τον εορτασμό της 32ης επετείου της 15ης Αυγούστου, της ημέρας που ξεκίνησε η κουρδική αντίσταση.

Με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, δείγμα ότι δεν φοβούνται το τουρκικό καθεστώς αλλά και ότι αποφάσισαν να μείνουν για πάντα στα άρματα μέχρι να ελευθερωθεί η πατρίδα τους, τα νιάτα του Κουρδιστάν αφού άκουσαν σε άψογο στρατιωτικό σχηματισμό τον λόγο του στρατιωτικού ηγέτη του PKK, Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayilan), διοικητή των δυνάμεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, διασκέδασαν με μουσική και τραγούδια μέσα στα δάση.

Οι Κούρδοι αντάρτες, συγκεντρώθηκαν στις 15 Αυγούστου στις Αμυντικές Ζώνες της Μηδίας, όπως ονομάζονται οι κουρδικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ. Εξάλλου οι Κούρδοι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μηδών. Εκτός από τον Μουράτ Καραγιλάν, παρόντες ήταν και άλλοι επιτελείς του PKK όπως και η διοίκηση των Ακαδημιών «Απόλλων».

Ακαδημίες Απόλλων ονομάζουν οι Κούρδοι τα στρατιωτικά σχολεία των ανταρτών (είπατε τίποτα;) και είναι λογικό και επόμενο να τα ονομάζουν έτσι γιατί ο Απόλλων είναι τόσο θεός του Ορθού Λόγου όσο και του Πολέμου, ενώ ως νοητός Ήλιος έχει απόλυτη σχέση με την αρχαία ρωμαϊκή λατρεία του Αήττητου Ήλιου και με τον εθνικό ηλιολατρικό ζωροαστρισμό των Κούρδων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου