Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ADMIRAL GRIGOROVICH

 

Πλώρη για Ελλάδα έβαλε από το Σάββατο η Ρωσική φρεγάτα Admiral Grigorovich αφήνοντας  το λιμάνι της Σεβαστούπολης για να φτάσει στη χώρα μας μέσω της Μεσογείου και να τιμήσει το ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ ως μέρος της ετήσιας Ρωσικής εβδομάδας στα νησιά του Ιονίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου Στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  «η νεότερη φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που φέρει το όνομα του ναυάρχου Grigorovich αναχωρεί για μεγάλο μεσογειακό ταξίδι. 

Το πλοίο κατά την περίοδο από τις 28 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου, θα λάβει μέρος στο ετήσιο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια νησιά, για πρώτη φορά , όπου ο διάσημος ναύαρχος Θεόδωρος Ουσακώφ υπό τις διαταγές του οποίου οι Ρώσοι ναύτες απελευθέρωσαν το νησί της Κέρκυρας από ξένους εισβολείς το 1799.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 Μαρτίου, το Admiral Grigorovich είναι το πρώτο πλοίο που παραδόθηκε από τις έξι προγραμματισμένες  φρεγάτες συγκεκρμένου έργου, εκ των οποίων άλλες τρεις θα  παραδοθούν στο Υπουργείο Άμυνας από το 2017. Η φρεγάτα άφησε τη βάση Στόλος της Βαλτικής στη στα τέλη Απρίλιος για τη Σεβαστούπολη.  
 
Οι φρεγάτες, βάρους 3.850 τόνων, έχουν σχεδιαστεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και για την υποστήριξη αποστολών της αεράμυνας, που λειτουργεί τόσο αυτόνομα ή ως μέρος των ναυτικώναποστολών.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου