Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΣΡ

 

Σε χοντρό «άδειασμα» της επίσημης γραμμής της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα του ΕΣΡ προχωρά ο Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Realfm ανέφερε πως «δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Η αναφορά αυτή πάντως έρχεται μόλις λίγη ώρα μετά την ευθεία απόρριψη της πρωτοβουλίας Βούτση για νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα από τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας την ιδιότυπη κατάσταση ομηρείας με στόχο να μην εφαρμοστεί ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η επίσημη στάση της ΝΔ πάντως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «δώρο της ΝΔ στη διαπλοκή» αναφορικά με την αποτροπή συγκρότησης του ΕΣΡ.
  
«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν είδατε τη θέση μας στο θέμα της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων ή στο θέμα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη θα δείτε πως βρέθηκε λύση διότι και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε άλλο πνεύμα.

Αν λοιπόν δεν έλθουν με την προηγούμενη πρόταση, για να συνεννοούμαστε οι 7 στους 9 ήταν Συριζαίοι, δεν ανταποκρινόταν η πρόταση στο πνεύμα του Συντάγματος. Αν έλθουν λοιπόν με άλλη λογική εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεραπεύονται τα προβλήματα του νόμου Παππά».

Στο ερώτημα αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει στη συζήτηση συγκρότησης του ΕΣΡ να το συνδέσει με τα προβλήματα που επικαλείται στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Αφήστε να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση και τι θα έχει αποφασίσει μέχρι τότε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό που θέλω να κρατήσουμε όλοι στη μνήμη μας είναι ότι η ΝΔ δεν είναι “κολλημένη” με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση αντίθετα δεν είχε το πνεύμα που θα έπρεπε προκειμένου να διευκολύνει κι ένα καινούργιο ξεκίνημα. 

Κι αντί να έχουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα στην τηλεόραση έχουμε οπισθοδρόμηση. Έχουμε λιγότερους εργαζομένους, έχουμε λιγότερα έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και θα έχουμε εντονότερο το φαινόμενο της διαπλοκής διότι θα έχουμε λιγότερη πολυφωνία και λιγότερο ανταγωνισμό. Τέσσερα κανάλια και όχι 7 ή 8».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου