Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΝΤΡΑ ΣΠΙΡΤΖΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑ

 

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη εξελίχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τον κ. Χατζηδάκη να υποστηρίζει ότι η επιλογή διοικητών θα γίνεται από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί από την ίδια την Ελλάδα.

Ο υπουργός ωστόσο αρνήθηκε την κατηγορία και καταλόγισε στον πρώην ομόλογό του «ελλιπή ενημέρωση» παρά «τις διαχρονικές σχέσεις του με τον μηχανισμό των Βρυξελλών».
 
Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με ρύθμιση του νομοσχεδίου, η επιλογή των διοικητών και των υποδιοικητών της ΥΠΑ θα γίνεται από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν δύο-τρεις εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Πτήσεων.

Διερωτήθηκε σε ποια άλλη χώρα δεν αποφασίζει για αυτά τα θέματα ο υπουργός, η κυβέρνηση ή η Βουλή, αλλά μία ευρωπαϊκή Αρχή.«Αυτό, αν ήσασταν στην αντιπολίτευση, δεν θα το λέγατε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Δικαιούμαι εγώ να ρωτήσω, μετά από αυτό, αν είστε ή δεν είστε κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης;» ρώτησε ο κ. Χατζηδάκης και ζήτησε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σχετικά με το νομοσχέδιο ότι δεν δόθηκαν καν τα στοιχεία με βάση τα οποία συντάσσεται η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για επιβάρυνση ή μη του κρατικού προϋπολογισμού. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι παντελώς αχρείαστο, καθώς, όπως είπε, το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΥΠΑ είχε ρυθμιστεί με την Ανώνυμη Εταιρεία για τη Διαχείριση των Αεροδρομίων.

Αφού μίλησε για «πανηγυρισμούς του κ. Σπίρτζη ότι δεν πουλάμε τον αέρα», ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση διακατέχεται από τη λογική του Χότζα, «εφευρίσκει συνεχώς ανύπαρκτους εχθρούς τους οποίους νικάει», αφού δεν ετέθη ποτέ θέμα ιδιωτικοποίησης, «ούτε από το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ούτε από την τρόικα».

«Έχετε εκστρατεύσει με μία λογική δονκιχωτισμού. Λέτε ότι πετύχατε να αποτρέψετε αυτήν την ιδιωτικοποίηση, για την οποία ποτέ δεν υπήρχε θέμα. Αλλά δεν πετύχατε να αποτρέψετε την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Παρότι κλάψατε πολύ, την αξιοποίηση του Ελληνικού και σε λίγο δεν θα έχετε καταφέρει να αποτρέψετε και τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας. Και ευτυχώς που δεν θα έχετε καταφέρει να αποτρέψετε αυτές τις εξελίξεις» είπε προς τον υπουργό Μεταφορών.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου