Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επέβαλε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στη Μοσούλη χθες από τις 20.00 μέχρι τις 05.00 τα ξημερώματα.

«Το Ισλαμικό Κράτος ενημέρωσε τις αστυνομικές του δυνάμεις να επιβάλλουν μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στη Μοσούλη από τις 20.00 μέχρι τις 05.00 για άγνωστους λόγους», μεταδίδει το ιρακινό Al Sumaria News.

«Παρατηρήθηκε ασυνήθιστη κίνηση φορτηγών που μεταφέρουν ξύλινα κιβώτια που πιστεύεται ότι περιέχουν όπλα - προς συγκεκριμένα σημεία μέσα στη Μοσούλη», προσθέτει το Al Sumaria. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, τον Ιούνιο του 2014.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Μοσούλη και υπολογίζονται σε 10.000 άνδρες (μπορεί να είναι και περισσότεροι) κάνουν πολεμικές προετοιμασίες για να αντέξουν την επικείμενη πολιορκία τους από τον ιρακινό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ.

Η έναρξη της πολιορκίας της Μοσούλης αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Δεν θα είναι μια εύκολη μάχη. Οι τζιχαντιστές έχουν οχυρώσει ολόκληρες γειτονιές της πόλης και λέγεται ότι έχουν μεταφέρει από τη Συρία μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου