Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ – ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΟΝΗΣΙΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 2/2016»

 

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στην Αστυνομία. Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Επαρχίας Λεμεσού από τα μαχητικά αεροσκάφη που διασχίζουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου από το πρωί της Δευτέρας (31/10).

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το πρωί της Δευτέρας (31/10) πολίτες της Λεμεσού επικοινωνούν με την Αστυνομία αναφέροντας πως ακούνε συνεχώς εκκωφαντικούς θορύβους.

Μάλιστα, αρκετοί είναι και αυτοί που πανικοβλήθηκαν βλέποντας τα μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις στις περιοχές όπου διαμένουν.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις στη Βάσα Κοιλανίου, στο χωριό Κέδαρες στα Πολεμίδια όπως επίσης και στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το ThemaOnline ενημερώνει εκ νέου το κοινό πως πρόκειται για άσκηση του Υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με τον Ισραήλ.  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείο αναφέρει

«Πραγματοποιείται τη Δευτέρα (31/10) και την Τρίτη (01/11) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 19:00, η προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΗΣΙΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 2/2016» από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου