Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΛΗΜΑ

 

Ένα βλήμα από άρμα μάχης έπληξε το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο δυτικό Χαλέπι την Κυριακή, προκαλώντας ζημιές στους επάνω ορόφους ενός κτιρίου το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελεί τη βάση του ΟΗΕ στην αμφισβητούμενη συριακή πόλη, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη χθες.

"Είναι απαράδεκτο ότι το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΗΕ αποτέλεσε άμεσο στόχο", είπε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Αλί Αλ Ζατάρι, σε δήλωσή του.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την αυξημένη βία σε ολόκληρο το Χαλέπι, ανατολικό και δυτικό, η οποία έχει επιφέρει το θάνατο και τον τραυματισμό αναρίθμητων αμάχων, συμπεριλαμβανόμενων και παιδιών", πρόσθεσε.

Η δήλωση του ΟΗΕ δεν ανέφερε εάν τραυματίστηκαν άτομα, ούτε πώς αναγνωρίστηκε η προέλευση του βλήματος ως προερχόμενο από άρμα μάχης συγκεκριμένα, ή ποια πλευρά ευθύνεται για την εκτόξευση του βλήματος.

Οι ομάδες ανταρτών έχουν ξεκινήσει μια επίθεση στο δυτικό Χαλέπι της τελευταίες μέρες για να προσπαθήσουν να άρουν την κατάληψη του ανατολικού μισού της πόλης, όπου βρίσκονται σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 275.000 άτομα και 8.000 αντάρτες, περικυκλωμένοι από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν και πολλά περισσότερα τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν αδιάκριτα από ένοπλες μη κυβερνητικές ομάδες σε περιοχές αμάχων στο δυτικό Χαλέπι, σύμφωνα με τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών.

Κατέστρεψαν το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών
Συνεχίζεται η βία και το αιματοκύλισμα στο Χαλέπι, με θύματα αμάχους αλλά και μικρά παιδιά. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο έβαλαν το κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του.

Η δήλωσε του ΟΗΕ, δεν είχε καμία αναφορά σχετικά με τη βεβαιότητα του πώς το βλήμα προέρχεται από άρμα μάχης, ούτε και έδωσε πληροφορίες για την ύπαρξη θυμάτων.

Ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, ο Αλί Αλ Ζατάρι, χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίθεση της Κυριακής, σε ένα κτίριο που αποτελεί τη βάση του ΟΗΕ στο Χαλέπι.

Μάλιστα, δήλωσε πως καταδικάζουν την αυξημένη και ασταμάτητη βία που κοστίζει καθημερινά τη ζωή σε αναρίθμητους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται άμαχοι και παιδιά.

Στο δυτικό Χαλέπι, οι αντάρτες έχουν ήδη ξεκινήσει μια οργανωμένη επίθεση, με στόχο την άρση της κατάληψης του ανατολικού μισού της πόλης. Εκεί, υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 275.000 άτομα και 8.000 αντάρτες, περικυκλωμένοι από ετοιμοπόλεμες δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα πάντως με τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών, ο άμαχος πληθυσμός κινδυνεύει κάθε λεπτό που περνά, καθώς ο θάνατος τους χρησιμοποιείται σαν αντίποινα στον εχθρό.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά, από ρουκέτες που εκτοξεύονται συνεχώς από κάθε γωνιά της πόλης. Στόχος, είναι συχνά οι άμαχοι και τα παιδιά. Ο πόλεμος στο Χαλέπι, συνεχίζεται με την ίδια αγριότητα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου