Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΤΙ;

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιβιβαστεί στο Air Force One και ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει πολύ μόνος! Οι ώρες που ο Ομπάμα έμεινε στην Αθήνα και τα όσα είπε ήταν μια τονωτική ένεση ηθικού, αλλά τα μηνύματα από το Βερολίνο είναι αρνητικά. Και αλαζονικά…

Μπορεί όλη η Ευρώπη να αναμένει την οριστική απόφαση Μέρκελ για το αν θα διεκδικήσει κι άλλη θητεία, αλλά το κουμάντο όπως φαίνεται στα οικονομικά που μας αφορούν άμεσα το κάνει ο Σόϊμπλε. Ο οποίος μέσω εκπροσώπου του αντιμετώπισε με αλαζονεία όσα είπε ο Ομπάμα και ο ίδιος είπε ότι όποιος μιλά για μείωση χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα! Η δική του πολιτική μας…ευεργετεί.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση έπαιξαν ίσως το τελευταίο χαρτί με τον Ομπάμα. Και λέμε ίσως ,γιατί κανείς ακόμη δεν μπορεί να ξέρει τι πολιτική θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Προς το παρόν η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι έχουν στοχεύσει και στον χώρο της Άμυνας.

Στα έξι χρόνια της φανερής κρίσης -γιατί η κρίση είχε αρχίσει πριν το 2009- όσοι κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση “πόνταραν” πολλά στον ξένο παράγοντα. Ελπίζοντας ότι κάποιος,κάπως για λόγους που κανένας δεν κατάλαβε θα ΄ρθει να μας σώσει. Δεν υπάρχουν σωτήρες ,υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

Οι ΗΠΑ μας στηρίζουν επειδή εκτιμούν με ορθολογική σκέψη τη σημασία που έχουμε για την ισορροπία στη περιοχή. Ο Ομπάμα γι΄αυτό μας υποστήριξε και μας υποστηρίζει. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταφέρει να πείσει και τους Γερμανούς ότι η γεωπολιτική μας αξία είναι πολύ σημαντικότερη από την…χρηματοπιστωτική.

Επίσης θα πρέπει να παραδεχτούν ακόμη και οι εγχώριοι θαυμαστές της Μέρκελ και του Σόϊμπλε ότι κι αυτοί λειτουργούν έχοντας ως προτεραιότητα αυτό που έχουν και οι δικοί μας πολιτικοί: τα ψηφαλάκια! Η Γερμανία σε λίγους μήνες έχει εκλογές και κανείς από του πολιτικούς πρωταγωνιστές της δεν θέλει να χάσει για χάρη της σωτηρίας της Ευρώπης.Πρώτα η ψήφος και μετά …το όραμα της ΕΕ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου