Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ένα νοσοκομείο, μια τράπεζα αίματος καθώς και ασθενοφόρα επλήγησαν κατά τον βομβαρδισμό ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο ανατολικό Χαλέπι από μαχητικά και το πυροβολικό των δυνάμεων του Άσαντ.

Σύμφωνα με ακτιβιστές τουλάχιστον 32 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας το τελευταίο 48ωρο. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί επαναλήφθηκαν μετά τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός που είχαν κηρύξει για τρεις εβδομάδες η συριακή κυβέρνηση κι η Μόσχα.

Ακτιβιστές επιβεβαίωσαν την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών, ενώ κρατικά μέσα κάνουν λόγο για ανάπτυξη πολλών δυνάμεων σε αρκετά μέτωπα ενόψει μεγάλης χερσαίας επίθεσης.

Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο,  που εδρεύει στη Βρετανία, είπε ότι αεροσκάφη, ελικόπτερα αλλά και μονάδες του πυροβολικού έπληξαν στόχους σε αρκετές περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Γιατρών που δραστηριοποιείται σε αρκετές κλινικές και νοσοκομεία στη Συρία, ανέφερε ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Μπαγιάν υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Δρ Χατέμ, είπε ότι παγιδεύτηκε στο υπόγειο του κτιρίου. «Τα αεροπλάνα είναι από πάνω μας. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Ίσως μπορέσουμε να προστατευτούμε σ' αυτό το δωμάτιο», πρόσθεσε.

Διασώστες της συριακής πολιτοφυλακής, γνωστή και ως Λευκά Κράνη, επιβεβαίωσαν στο μεταξύ ότι ένας συνάδελφός τους σκοτώθηκε στο Καράμ αλ Μπέικ. «Τα ελικόπτερα δεν σταματούν ούτε λεπτό», είπε ο εκπρόσωπός τους Μπεμπάρς Μισάλ στο Ρώυτερς. «Αυτή τη στιγμή βομβαρδίζουν εντατικά.» 

Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και στα δυτικά περίχωρα της οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στο χωριό Μπάτμπο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου