Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Πυρετός προετοιμασιών εν όψει επίσκεψης Ομπάμα.Πυρετός προετοιμασιών στην Αθήνα, λίγο πριν την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα την Τρίτη.

Έντονοι προβληματισμοί όσον αφορά στο θέμα της ασφαλείας, λόγω των απειλών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», της επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, των καλεσμάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου για ξεσηκωμό και της επιστολής Γιωτόπουλου για ασύλληπτα μέλη της «17 Νοέμβρη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Καθημερινή της Κυριακής», δήλωσε πως θα συνεχίσει να προτρέπει τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, «περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους»

2).Iσχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία.
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε στην κεντρική Νέα Ζηλανδία την Κυριακή, με αποτέλεσμα να προκληθεί παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι).Το τσουνάμι έπληξε τη βορειοανατολική ακτή περίπου δύο ώρες μετά. Τουλάχιστον δύο ήταν οι νεκροί, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κέι.

3).Η «μάχη» των εργασιακών: Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι πιθανές υποχωρήσεις.
Η μεταρρύθμιση στα εργασιακά, αλλά και οι εκκρεμότητες του νέου ασφαλιστικού, βρίσκονται μεταξύ των φλεγόντων ζητημάτων στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων των θεσμών με την κυβέρνηση, που αρχίζει σήμερα Δευτέρα, αποσκοπώντας στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα αναμένονται οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, ενώ οι πρώτες συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς προορίζονται την Τρίτη- σηματοδοτώντας το «ντεμπούτο» της Έφης Αχτσιόγλου ως υπουργού Εργασίας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

4).Έρχονται επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ.
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη. Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των εταιρειών και των εργαζομένων καθώς και υπονόμευση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

5).Αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη υπερπανσέληνο του 21ου αιώνα.
Απόψε η Σελήνη θα είναι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από ότι συνήθως. Αυτό συμβαίνει γιατί θα έρθουμε τόσο κοντά με τον δορυφόρο μας, όσο δεν έχουμε έρθει από τον Ιανουάριο του 1948. Ίσως για πολλούς να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά για να δουν μια τόσο μεγάλη Σελήνη, καθώς το φαινόμενο θα επαναληφθεί ξανά στις 15 Νοεμβρίου του 2034.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου