Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

 

Η πρόταση την οποία έκανε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια πιο θετική δημοσιονομική στάση στην ευρωζώνη σημαίνει μεν το τέλος της εποχής της λιτότητας στην Ευρώπη αλλά όχι την παραβίαση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, που ορίζουν ότι τα ελλείμματα πρέπει να μείνουν χαμηλά, τόνισε  ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Χώρες που διαθέτουν δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους τους για να επενδύσουν περισσότερο» «Το μήνυμά μας είναι: οι χώρες οι οποίες διαθέτουν δημοσιονομικό περιθώριο πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους τους για να επενδύσουν περισσότερο».

Τόνισε ο Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα, όπου νωρίτερα επαίνεσε την κυβέρνηση της Πορτογαλίας διότι μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα σε ένα επίπεδο επαρκές ώστε να μην υπαχθεί στην διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ φέτος.

«Όσες (χώρες μέλη) αντιμετωπίζουν υψηλά ελλείμματα πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των δημοσιονομικών τους στόχων. Κατά την άποψή μου, η λιτότητα τελειώνει. Αλλά δεν τελειώνουν οι κανόνες και οι υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές», επέμεινε ο Μοσκοβισί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου