Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (30/1/2017)

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία.Να σεβαστεί την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία κάλεσε την Άγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι την Κυριακή στα Ίμια δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης και η συνθήκη της Λωζάνης.

2.Τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ πλησίασε με πυραυλάκατο;
Η πρόκληση σημειώθηκε το πρωί, και την πυραυλάκατο συνόδευαν φουσκωτά ταχύπλοα τύπου , με Τούρκους καταδρομείς. Επί του σημείου έσπευσε η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός» και σκάφη του Λιμενικού, και μετά από τη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων οι Τούρκοι αποχώρησαν με κατεύθυνση προς την Αλικαρνασσό.

3.Το «mea culpa» Σόιμπλε
Δημόσια παραδοχή για λάθη στο προσφυγικό, έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt. Αναφορές στο προσφυγικό και από τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

4.ΓΕΣ: Καμπάνες στους στρατιώτες της φωτογραφίας με τον «αλβανικό αετό»
Με 60 ημέρες φυλακή τιμωρήθηκαν οι στρατιώτες που εμφανίζονται να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό» σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για 50 ημέρες φυλακή από τον αρχηγό ΓΕΣ και 10 από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο- ο οποίος αποφάσισε να επαυξήσει τις ποινές, στο ανώτατο όριο της δικαιοδοσίας του.

5.Γερμανία: Εγκρίθηκε από το SPD η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία.
Έλαβε και επίσημα από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του χρίσμα του υποψηφίου καγκελαρίου για τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου ο Μάρτιν Σουλτς

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου