Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένα από τα πολλά θέματα που συζητήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, με αντιπάλους του να χλευάζουν το μικρό μέγεθός τους. Τώρα επανήλθαν στο προσκήνιο, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

 Αν και κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του απέφευγε αρχικά να δίνει το χέρι του στους υποστηρικτές του, γιατί είναι γνωστός «μικροβιοφοβικός» όπως γράφει η Washington Post, τώρα που είναι πρόεδρος το πρωτόκολλο τον υποχρεώνει να κάνει πολλές χειραψίες.

Μόνο που αυτές είναι λίγο... παράξενες και προκαλούν αμηχανία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η χειραψία του με τον Σίνζο Αμπε την Παρασκευή. Ο Τραμπ κρατούσε το χέρι του για σχεδόν 20 δευτερόλεπτα, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός του είπε κάποια στιγμή «Κοίταξέ με», καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος είχε γυρίσει από την άλλη πλευρά και όχι προς τους φωτογράφους που απαθανάτιζαν τη στιγμή.

Παράλληλα, η Washington Post παρατήρησε ότι οι χειραψίες του προέδρου Τραμπ είναι αρκετά έντονες και έχει μία συνήθεια να τραβά δυνατά το χέρι το οποίο κρατά. Πάντως, δεν κάνει πάντα τυπική χειραψία. Όταν είχε συναντήσει τον Κάνιε Γουέστ στον Trump Tower τον Δεκέμβριο, προτίμησε τελικά έναν πιο φιλικό χαιρετισμό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου