Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΜΟΣΧΑ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ

 

Για εικασίες και διάδοση ρωσοφοβίας κάνει λόγο η Μόσχα, απαντώντας με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο στις καταγγελίες Ζάεφ ότι έλληνες επιχειρηματίες- φίλα προσκείμενοι στη Μόσχα- υποκινούν βίαιες ενέργειες στην ΠΓΔΜ εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξή του στο «BuzzFeed News», ο πρωθυπουργός της γείτονος κατήγγειλε ότι «έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες».

Ο Ζάεφ αρνήθηκε, πάντως, να κατονομάσει ποιος κρύβεται πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος την εν εξελίξει έρευνα, καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

Δήλωσε, ωστόσο, ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες πληρωμές, αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο.

Με ανακοίνωσή της, η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια κάνει λόγο για εικασίες που έχουν στόχο να καλλιεργηθεί ρωσοφοβία, ενώ προσάπτει στην σκοπιανή κυβέρνηση ανειλικρίνεια στις διακηρύξεις της ότι επιθυμεί φιλικές σχέσεις με τη ρωσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου