Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Ο ΖΑΕΦ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»…

 

Τι κι αν η συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων δεν έχει… φτάσει καν στο ελληνικό ή το Σκοπιανό Κοινοβούλιο; Ο Ζόραν Ζάεφ δείχνει να θεωρεί την υπόθεση… τελειωμένη!

Οι αντιδράσεις βέβαια είναι σφοδρές στο εσωτερικό των δύο χωρών, ωστόσο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλά ήδη δημόσια για είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ και για την επόμενη μέρα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 04.07.2018, στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του στρατού της χώρας. Κι εκεί τόνισε: 

«Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα συνέχισε τα περί… εισόδου στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας σταθερά τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός Στρατός», χωρίς να υπάρχει πουθενά ο όρος «βόρεια». Κάτι που ίσως δίνει το… στίγμα για το πώς θα αποκελείται η γειτονική χώρα όταν (και αν) επικυρωθεί η συμφωνία στα δύο κοινοβούλια…

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. 

Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. 

Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», είπε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, σημειώνοντας πως η Μακεδονία (σ.σ. όπως… εξακολουθεί να γράφεται στο κείμενο) θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με μερικές από τις σπουδαιότερες δυνάμεις του κόσμου.

Η κυβέρνηση, είπε, ξεκίνησε να αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός μοντέρνου στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου