Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΣΤΗ… ΓΡΑΜΜΗ ΖΑΕΦ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Radmila Sekerinska, η πρόσκληση του ΝΑΤΟ που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, θα σημαίνει την αρχή μιας εποχής σταθερότητας και ασφάλειας στην χώρα μας.

«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά.

Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε η Radmila Sekerinska, χρησιμοποιώντας… παρόμοιο λεξιλόγιο με τον Ζόραν Ζάεφ.

O Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, πάντως, παραχώρησε και μια συνέντευξη στην Euractiv, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό αλλά και τις προοπτικές της χώρας του.

Εξέφρασε σχετικά την ικανοποίησή του, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του Emmanuel Macron, o οποίος δεν είναι θερμός υποστηρικτής της ένταξη νέων χωρών πριν να μεταρρυθμιστεί η ίδια η Ε.Ε., ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικώς ο Γάλλος Πρόεδρος δεν θα μείνει αμετακίνητος στη θέση του.

Σε αυτή την συνέντευξη ο Ζάεφ εμφανίστηκε πιο… συγκρατημένος ως προς την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ (σ.σ. άλλωστε δεν μιλούσε σε «δικό του» ακροατήριο), ωστόσο η… φρασεολογία περί «Μακεδονίας»… σκέτο, συνεχίστηκε και σε αυτή την συνέντευξη!

Στην οποία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως ότι τα κεντροδεξιά κόμματα στις δύο χώρες χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές αλλά επιθυμούν φιλικές σχέσεις με τη γειτονική τους χώρα, πράγμα μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ύπαρξη συμφωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου