Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ – ΠΟΥΤΙΝ

 

Με στόχο να καλυτερεύσουν οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο προέδρων, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας, ο αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί να διαπιστώσει αν η Μόσχα διατίθεται να μειώσει τις εντάσεις στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Χάντσμαν, είπε ότι ο Τραμπ θα συζητήσει την «κακόβουλη δραστηριότητα» της Ρωσίας κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον Πούτιν στο Ελσίνκι.

«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία θα ήταν καλή τόσο για την Αμερική όσο και για τη Ρωσία αλλά η μπάλα στην πραγματικότητα βρίσκεται στο ρωσικό γήπεδο και ο πρόεδρος θα συνεχίσει να θεωρεί υπόλογη τη Ρωσία για την κακόβουλη δραστηριότητά της» είπε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Χάντσμαν, η αμερικανική πλευρά θα πάει σε αυτές τις συνομιλίες «με τα μάτια ανοιχτά, αλλά η ειρήνη αξίζει πάντα τον κόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου