Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΛΙΒΕΡΙΑ: Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ!

 

Στη Λιβερία η κατάσταση αρχίζει να τίθεται εκτός ελέγχου, με τους κατοίκους να πετούν στο δρόμο τους νεκρούς συγγενείς τους από τον ιό Έμπολα, προκειμένου να μην μπουν και οι ίδιοι σε καραντίνα! Τρόμος και έλλειψη παιδείας προκαλούν ακραίες αντιδράσεις στη Λιβερία από την εξάπλωση του ιού Έμπολα. Οι συγγενείς πετούν τους νεκρούς τους στο δρόμο, προκειμένου να μην μπουν σε καραντίνα και οι ίδιοι από τους υπεύθυνους.

Κι όσο κι αν προσπαθούν οι γιατροί να κρατήσουν τον ιό και να μην εξαπλωθεί περαιτέρω, τόσο αυτές οι τακτικές θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ήδη στην Δυτική Αφρική, ο ιός Έμπολα έχει προκαλέσει το θάνατο 900 ανθρώπων. Στους 932 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των ύποπτων, πιθανών ή και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα κατά 108, φτάνοντας συνολικά τα 1.711. Τα περισσότερα από αυτά τα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Λιβερία, ενώ αυξήθηκε ταυτόχρονα και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νιγηρία, από τα 4 στα 9, συμπεριλαμβανομένου και ενός ασθενή ο οποίος απεβίωσε στα τέλη Ιουλίου.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου