Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ «ΠΙΣΤΟΣ» ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

 

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, όσο βρισκόταν με τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε να μην υποχωρεί από τις θέσεις που παρουσίασε στον Γιώργο Σταθάκη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας  ότι η Επιτροπή θα χορηγήσει στην Ελλάδα 5,9 εκ. ευρώ για την επίλυσή του.

Ακόμη ο κ. Ντομπρόβσκις, υπογράμμισε πως εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους επενδυτές - δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους. Υπογράμμισε ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.

Από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα, υποδεχόμενος τον κ. Ντομπρόβσκις στο Μέγαρο Μαξίμου του είπε πως «έχετε κατανοήσει την κατάσταση στην Ελλάδα», με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να υποστηρίζει ότι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση. Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι στιγμές είναι σημαντικές και αυτή τη φορά θα έχετε όλα τα δεδομένα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου