Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΑ

 
Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί νωρίς σήμερα το πρωί Διαβάστε τις δηλώσεις τους ΕΔΩ
 


ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

 

Ο κύβος ερρίφθη, η εξπρές προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε και πλέον οι πολίτες με τις ψήφους τους θα καθορίσουν την επόμενη κυβέρνηση, ή για να ακριβολογούμε την επόμενη συγκυβέρνηση καθώς με τα τελευταία δεδομένα των δημοσκοπήσεων, καθίσταται σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία και η νέα Βουλή, μπορεί να είναι από επτακομματική μέχρι και εννιακομματική.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης και εν συνεχεία την γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος. Το τοπίο όσον αφορά τον πιθανό νικητή των εκλογών είναι… ομιχλώδες, ωστόσο αυτό που μοιάζει σχεδόν βέβαιο είναι ότι είτε νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, η αυτοδυναμία είναι μακρινό όνειρο.Έτσι, τα σενάρια για την επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως νικητή, επιβάλλουν συνεργασία τουλάχιστον με ένα ακόμη κόμμα.  Τα σενάρια (και τα υποσενάρια) της επόμενη μέρας.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

 

Η χώρα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται από τις αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, με την οικονομία και την κατάσταση γενικώς της χώρας να επιδεινώνονται. Και όλα αυτά γιατί κόμματα, πολιτικοί και πολίτες έχουμε μια ροπή προς τον λαϊκισμό.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Υψηλές θερμοκρασίες και ξαφνικές βροχοπτώσεις, λέει η πρόβλεψη των ειδικών για το εφετινό φθινόπωρο στην Ευρώπη. Και δεν αναφέρεται μόνο στον καιρό, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. Γιατί οι κάλπες ανεβάζουν το θερμόμετρο και το αποτέλεσμά τους μπορεί να αιφνιδιάσει. Σήμερα θα έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα. Δύο εβδομάδες αργότερα την προσοχή θα κλέψει η Πορτογαλία και οι πρώτες μετα-μνημονιακές εκλογές, ενώ πολύ σύντομα το ενδιαφέρον θα μετατεθεί στην Ισπανία.

ΠΑΛΑΙΟ VS ΝΕΟ

 

Το τελευταίο διάστημα ένα νέο διχαστικό δίλημμα πρωταγωνιστεί στην ελληνική καθημερινότητα. Ένα νέο δίλημμα το οποίο διαδέχτηκε ένα προηγούμενο-παλαιότερο και για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί το δίλημμα Μνημονιακός – Αντιμνημονιακός, έδωσε τη θέση του στο δίλημμα  Νέο - Παλαιό και όπως  είναι φυσικό με την εμφάνιση ενός διλήμματος έννοιες όπως αυτή της σύγχυσης και του διχασμού, εξαπλώνονται με τη μορφή επιδημίας και μολύνουν την καθημερινότητα μας.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ

 

Ενσωματώνεται στη γερμανική 1η Μεραρχία Πάντσερ η ολλανδική 43η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, όπως δήλωσαν οι υπουργοί Άμυνας Γερμανίας και Ολλανδίας! Στα τέλη του περασμένου έτους είχε συμφωνηθεί η κίνηση αυτή και τώρα... υλοποιείται.

CNN TURK ΚΑΙ HURRIYET ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός όμιλος της Τουρκίας, ο Dogan, που στην ιδιοκτησία του έχει μεταξύ άλλων την εφημερίδα Χουριέτ (Hurriyet) και το τουρκικό CNN (CNN Turk) ερευνάται από τις τουρκικές εισαγγελικές Αρχές με την κατηγορία ότι ασκεί προπαγάνδα υπέρ των τρομοκρατών.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ

 

Το αντιπυραυλικό σύστημα (αντιπυραυλική ασπίδα) του Ισραήλ γνωστό και ως Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος) κατέρριψε την Παρασκευή το βράδυ δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα με στόχο την ισραηλινή πόλη Ασκαλών (Ashkelon).