Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1. Οργή κατά Ερντογάν μετά τον αιματοβαμμένο γάμο. 
Η βομβιστική επίθεση σε γαμήλια τελετή σε κουρδική συνοικία στο Γκάζιαντεπ της Τουρκίας δεν είναι η πλέον πολύνεκρη, είναι αυτή όμως που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον.

Καθώς όχι μόνο στιγμάτισε μια στιγμή χαράς και ευτυχίας αλλά και επειδή βύθισε στο πένθος και την οδύνη σχεδόν όλες τις οικογένειες της κουρδικής συνοικίας.

Ήδη ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως για τον θάνατο το 51 ανθρώπων και δεκάδων τραυματιών ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος αλλά και πως ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένα αγόρι 12 με 14 ετών.

Στο μεταξύ οι Κούρδοι κατηγορούν τον Ερντογάν πως του άφησε απροστάτευτους αφού ήταν γνωστό πως το Γκάζιαντεπ ήταν καταφύγιο μελών του Ισλαμικού Κράτους και υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο «χτύπημα».

2.Αντίο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 
Στις 2πμ ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο που διεξήχθη στο θρυλικό πλέον στάδιο «Μαρακανά». Ως είθισται στις τελετές λήξης ο χορός ήταν άφθονος με την σάμπα να έχει την τιμητική της ενώ όπως πάντα υπήρχαν και οι εκπλήξεις.

Η ολυμπιακή φλόγα έχει πλέον σβήσει αν και το Ρίο θα φιλοξενήσει από τις 7 Σεπτεμβρίου και τους Παραολυμπιακούς η διεξαγωγή βέβαια των οποίων φαίνεται να κρέμονται από μια κλωστή καθώς η πόλη βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

3.Ραντεβού στην Αθήνα στις 9 του μήνα. 
Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση των χωρών του «Μετώπου του Νότου», ύστερα από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ήδη έχουν φτάσει θετικές απαντήσεις από τους ηγέτες έξι μεσογειακών χωρών: τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Κόστα, τον πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη, τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Ραχόι και τον πρωθυπουργό της Μάλτας Μουσκάτ.

4.πιο πριν κάποιοι δίνουν ραντεβού στη Ρώμη. 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι υποδέχεται σήμερα Δευτέρα την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στο ιταλικό νησί-σύμβολο στην πορεία προς την ίδρυση της ΕΕ, Βεντοτένε για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις των 27 μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση.

Η συνάντηση έρχεται τρεις εβδομάδες πριν την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί χωρίς τη Βρετανία και έχει ως στόχο να χαράξει την πορεία μετά το Brexit για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

5.Διακόπτεται η παραγωγή του Golf
Για τουλάχιστον έξι ημέρες, από τη Δευτέρα έως και το επόμενο Σάββατο διακόπτεται η παραγωγή του Golf, του πιο δημοφιλούς μοντέλου της VW, εξαιτίας της νομικής διαμάχη της εταιρείας με δύο προμηθευτές.

Η κεντρική μονάδα παραγωγής στο Βόλφκσμπουργκ διακόπτει, αναγκαστικά, την παραγωγή εξαιτίας της διαμάχης με τους προμηθευτές από την Σαξονία ES Automobilguss και Car Trim που παράγουν για την VW εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και επενδύσεις καθισμάτων.

Η απουσία των εξαρτημάτων σημαίνει ότι περίπου 20.000 εργαζόμενοι σε συνολικά τέσσερις μονάδες παραγωγής βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη εξέλιξη του μειωμένου ωραρίου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου